13 Ocak 2018 Cumartesi

ŞAM KURABİYESİ


Hamuru cevizli de yapabilirsiniz. Hamuru bir tepsi şekillendirdikten sonra kalan hamura1 çay bardağı iri öğütülmüş ceviz koyup yoğurun. Aynı şekilde şekil verin üzerine yumurta sarısı sürüp ufalamış ceviz serpin. Tarif Masmavimutfakta3 den teşekkürler. Mutlaka yapın çok lezzetli yedikçe yediğiniz bir tarif ev mis gibi portakal koktu sevgiler.
     MALZEMELER
125 gr çay bardağı ölçüsü
3 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı portakal suyu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 portakal kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
9-10 çay bardağı un

     HAZIRLANIŞI
1. Yoğurma kabına tereyağ, yumurta, yoğurt, şeker ve sıvı yağı  koyup tel çırpıcıyla malzemeleri iyice karıştırın.
2. Portakal suyu ve kabuğunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Unun hepsini birden ilave etmeyin. Yumurtanın büyüklüğü ve küçüklüğüne göre en son bardağı koymayabilirsiniz. Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
4. Unu eklerken kabartma tozu , karbonatı ve vanilyayı da ekleyin.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine çok sıkışık olmayacak şekilde dizin. Üstlerini bastırmayın.
6. Yüzeyi için 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyin ve kurabiyelerin üzerine sürün.
7. 1 yemek kaşığı şekere vanilya ekleyip karıştırın ve kurabiyelerin üzerine serpin.
8. Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 190 derecede 30-35 dakika pişirin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder