22 Şubat 2018 Perşembe

BADEMLİ PRENS HELVASI (Necip ustadan)

Bu helvayı yeşil fıstıkla da yapabilirsiniz. Bademe uyguladığımız işlemi badem yerine fıstık kullanarak hazırlayın. Necip Usta bu tarife de Cem Sultan Helvası demiş.
     MALZEMELER

250 gr irmik
175 gr tereyağ

Şurubu için: 300 gr şeker, 750 gr süt ile 1 dakika kaynayacak.
İç harcı için: 250 gr kabuklu badem, 100 gr şeker, 50 gr su

     HAZIRLANIŞI
1. Badem, su ve şekeri küçük bir kaba koyun. Ağır ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırın. Şeker evvela sulanacak sonra kristalleşecek. Sonra sararıp eriyecek. Devamlı karıştırdıkça bademlerin etrafında sapsarı bir tabaka meydana gelecek. Tencerede hiç şeker kalmayınca ocaktan alın ve bir tepsiye boşaltın.
2. İrmik ve yağı bir tencereye alın. Ağır ateşte devamlı karıştırarak altın sarısı olana kadar kavurun.
3. Şurubu kaynar olarak ilave edin bir kere karıştırıp ağzını kapatıp 15 dakika ağır ateşte pişirin.
4. Ateşten alıp 15 dakika da demlendirin. Servis yaparken hazırladığımız bademi karıştırın.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder