Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
22 Şubat 2018 Perşembe
SÜTLÜ İRMİK HELVASI (Necip Ustadan )
MALZEMELER
250 gr irmik
175 gr tereyağ
100 gr dolmalık fıstık
Şurubu için: 200 gr şeker, 750 gr süt beraber 1 dakika kaynayacak. (helvanın daha taneli olmasını isterseniz 600 gr süt kullananın)
Üzeri için: 200 gr toz şeker
HAZIRLANIŞI
1. Yağı, irmiği ve fıstığı bir tencereye koyup ağır ateşte tencerenin kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak fıstık ve irmik altın sarısı renk alana kadar kavurun.
2. Sonra şurubu kaynar olarak ilave edin. Bir kere karıştırdıktan sonra kapağı kapalı olarak çok ağır ateşte 15 dakika pişirin.
3. Süre sonunda kalan şekeri üzerine dökün, bir kere karıştırın ve ateşten alın.
4. Ateşten aldıktan sonra 15 dakika demlendirin.
AFİYET OLSUNNN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder