22 Şubat 2018 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK HELVASI (Necip Ustadan )



     MALZEMELER
250 gr irmik
175 gr tereyağ
100 gr dolmalık fıstık

Şurubu için: 200 gr şeker, 750 gr süt beraber 1 dakika kaynayacak. (helvanın daha taneli olmasını isterseniz 600 gr süt  kullananın)
Üzeri için: 200 gr toz şeker

     HAZIRLANIŞI
1. Yağı, irmiği ve fıstığı bir tencereye koyup ağır ateşte tencerenin kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak fıstık ve irmik altın sarısı renk alana kadar kavurun.
2. Sonra şurubu kaynar olarak ilave edin. Bir kere karıştırdıktan sonra kapağı kapalı olarak çok ağır ateşte 15 dakika pişirin.
3. Süre sonunda kalan şekeri üzerine dökün, bir kere karıştırın ve ateşten alın.
4. Ateşten aldıktan sonra 15 dakika demlendirin.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder