22 Şubat 2018 Perşembe

ÜZÜMLÜ KURABİYE (yeşilkivi den)



     MALZEMELER

1,5 çay bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağ ( oda ısısında)
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

     HAZIRLANIŞI

1. Pudra şekeri, tereyağ ve yumurtayı iyice çırpın.
2. Yoğurt, un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpın.
3. Kuru üzüm, ceviz ve tarçını da ekleyip tahta bir kaşıkla  karıştırın.
4. Hamurdan kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ikinci bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye aktarın.
5. 175 derecede pişirin. Dışı kıyır kıyır içi yumuşacık bir kurabiye...

     AFİYET OLSUNNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder