22 Şubat 2018 Perşembe

POĞAÇA (yeşilkividen)



     MALZEMELER

125 gr. tereyağ (oda ısısında
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un

İçi için: 150 gr. erimeyen peynir, sucuk (isteğe bağlı), az labne peyniri, az maydanoz

     HAZIRLANIŞI

1. Un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
2. Peyniri rendeleyin ve oldukça minik doğranmış sucukla karıştırın.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve avucunuzda  bir miktar incelterek açın. Bir miktar peynirli içten ve oldukça sıkı bir biçimde ( bu önemli) kenarlarını kapatın Yan ağız kısmı açık kalacak.
4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.
6. Soğuyunca poğaçaların açık kısmına labne peyniri sürüp kıyılmış maydanoza batırın.


     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder