Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
23 Şubat 2018 Cuma
ETLİ TERBİYELİ ENGİNAR
MALZEMELER
3 adet enginar göbeği
250 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 diş sarımsak (arzu ederseniz)
limon
Terbiyesi için: 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 2 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
1. Eti tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
2. Bir yemek kaşığı zeytinyağ ve doğranmış soğanı koyup birlikte kavurun.
3. Enginarlar göbeklerini limonla ovup etlerin üzerine koyun ve tuzu ekleyin.
4. Derin bir kapta terbiye malzemelerini karıştırın ve tencereye dökün. Kapağını kapatıp kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder