23 Şubat 2018 Cuma

ETLİ TERBİYELİ ENGİNAR



     MALZEMELER

3 adet enginar göbeği
250 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 diş sarımsak (arzu ederseniz)
limon
Terbiyesi için: 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 2 yemek kaşığı un

     HAZIRLANIŞI
1. Eti tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
2. Bir yemek kaşığı zeytinyağ ve doğranmış soğanı koyup birlikte kavurun.
3. Enginarlar göbeklerini limonla ovup etlerin üzerine koyun ve tuzu ekleyin.
4. Derin bir kapta terbiye malzemelerini karıştırın ve tencereye dökün. Kapağını kapatıp kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder