Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
30 Eylül 2018 Pazar
ELMA SİRKESİ YAPIMI
MALZEMELER
1 çay bardağı nohut
1/2 çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı organik bal
1,5 kg dilimlenmiş organik elma
5 lt. lik kavanozun
YAPILIŞI
1. 3/2 si kadar içme suyu ile doldurun ve balı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
2. Malzemeleri ekleyin.
3. Kavanozun ağzını ince bir tülbentle kapatın. Kavanozun kapağı kapatılmayacak. Kavanozu ışık almayacak çok serin olmayan bir ortama koyun.
4. İlk 20 gün, her gün tahta kaşıkla sirkeyi karıştırın. Bu sirkenin hava almasını sağlayacak. Mutlaka karıştırın.
5. İkinci aşama ortalama 20 gün sonra meyveler yüzeyden kavanozun dibine çöktüğünde karıştırmayı bırakın ve sirkeyi dinlenmeye bırakın..
6. Bekleme sürecinde beyaz oluşumlar, sirke anası oluşumlarıdır ve gayet normaldir. Dinlenme sürecinde şahane sirke anası oluşturuyor o beyazlıklar
7. Meyveler dibe çöktükten sonra sirke anası oluşumunu takip edin.
8. Sirke anası dibe çöktükten 15-20 gün sonra sirkeyi süzün.
9. Süzülen sirkeye bir tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin.
10. Sirke yaklaşık 40-50 günde süzülmelidir .Aksi takdirde toksik madde oluşur.
11. Süzülen sirke bulanık olur. Bekledikçe berraklaşır.
12. Sirkeyi tortusu dibe çöktükçe bir kaç kez süzmek gerekir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder