26 Eylül 2018 Çarşamba

ZENCEFİLLİ TAVUK ÇORBASI


Öncelikle bu çorbayla bizi tanıştıran gelinimiz Aliye'ye çoook teşekür ederim. Kışın her hafta en az bir kere yaptığım bir çorba. Aslında çorba demek biraz ayıp olur BOMBA desem daha doğru. Rahatlatıcı, doyurucu, besleyici... Bu çorbayı hazırladığınız zaman başka bir yemek yapmanıza gerek yok. Özellikle çocuklarınıza rahatça yedirebileceğinizi düşünüyorum. Umarım siz de bu çorbayı benim kadar seversiniz...


MALZEMELER

5-6 tavuk budu
2-3 kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı kadar kök zencefil
1 büyük soğan (iri doğranmış)
1 kaşık tereyağı
1 büyük havuç (küp küp doğranmış)
1 büyük patates( küp küp doğranmış)
Yarım su bardağı çorbalık erişte (yoksa minik makarna da koyabilirsiniz)


YAPILIŞI

1. Bir tencereye tavuk butlarını, kereviz yapraklarını ve zencefili koyun. Üzerine 1,5 litre kadar sıcak su ekleyin. Tavuklar pişinceye kadar orta ateşte haşlayın.
2. Diğer tarafta başka bir tencereye tereyağını  koyun (başka yağ olmayacak). İrice doğranmış soğanları yakmadan çok az çevir. Havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
3. Haşlanmış tavukları süzüp suyunu tencereye ilave edin.
4. Erişteyi de ekleyin. Ağzı kapalı olarak erişteler pişinceye kadar orta ateşte pişirin.
5. Haşlanmış tavukları irice tiftin. Arzuya göre kereviz yapraklarını ve zencefili doğrayın. Erişteler piştikten sonra tencereye ekleyin.2-3 dakika daha haşlayıp ocaktan alın.
6. Kereviz yaprağı koymak istemiyorsanız  doğranmış maydanoz ve yanında limonla servis edebilirsiniz.

Bu çorbayla evinizden hastalıklar uzak dursun...

AFİYET OLSUN.....



2 yorum:

  1. İnanmıyorum! 3 gündür canım feci şekilde zencefilli tavuk sulu çorba çekiyodu ama nasıl anlatamam..sonunda bi çin restoranından söyledik yedim de rahatladım...güzel bi tarfi arıyodum süper oldu oleyy hemen yapıcam!

    YanıtlaSil