1 Kasım 2018 Perşembe

REYHAN ŞERBETİ



     MALZEMELER

2 demet taze reyhan
2 adet limon
10 su bardağı sıcak su
5-6 adet karanfil
2 çubuk tarçın
7-8 yemek kaşığı şeker

     HAZIRLANIŞI

1. Reyhanları suya bastırı. İyice yıkayıp süzülmeleri için bir süzgeçe koyun.
2. Şerbeti yapacağımız tencereye önce reyhanları koyun. Limonları dilim dilim doğrayıp tencereye koyun.
3. Karanfil, tarçın ve şekeri de ekleyin.
4. En son sıcak suyu da ekleyip bir kaç kere kaşıkla karıştırıp streç filmle kapatıp 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
5.Demleme süresi sonunda süzüp bir sürahiye alın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına koyun.
6. Bol buz ve yeşil limon ve reyhan yapraklarıyla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder