Hazırlanışı çok kolay pratik çok lezzetli bir pasta. Fırında pişme derdi yok yap soğut ye. Üzerine çikolatalı ganaj dökerek de hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
350 ml. krema
350 gr. bitter çikolata
500 gr. kestane
1 su bardağı toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kako
40 gr. tereyağ
Süslemek için 50 gr. çikolata, 1 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
1. Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuklarını soyup üzerine toz şeker ve 1 çay bardağı kadar su ekleyin. Ara ara karıştırarak püre haline getirinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
2. Bisküvileri mutfak robotunda kakao ile birlikte çekerek ufalayın. Tereyağını eritin bisküvilere ilave edip karıştırın.
3. Karışımı 8 cm lik pasta çemberine yayın. Tatlı kaşığının tersiyle bastırıp buzdolabında bekletin.
4. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
5. Hazırlanan kestane püresini çikolatalı karışıma ilave edin karıştırın ve bisküvi tabanına aktarın.
6. Buzdolabında 2 saat bekletip çemberinden çıkarın. Üzerine kakao serpiştirip çikolata rendeleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder