MALZEMELER
500 gr. koyun eti (kuşbaşı veya incik olabilir)
2 su bardağı sıcak su
30 gr. tereyağ
1 su bardağı nohut
4-5 lavaş ekmek
Tuz, 1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
1. Nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip 1 tutam tuz ekleyip nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün ve kabuklarını soyun.
2. Yağı tencerede eritin kuşbaşı (veya kuzu incik )etleri ilave edin. Karıştırıp 10 dakika kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
3. Etlerin üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Lavaş veya tandır ekmekleri fırın veya tavada ısıtın. Küçük parçalara ayırıp servis tabağına alın. Üzerine et suyu gezdirin
5. Et ve nohutu bir kasede karıştırıp lavaşların üzerine ilave edin. Arzu ederseniz yoğurt ve kızdırılmış tereyağ dökün.
AFİYET OLSUNNN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder