3 Eylül 2019 Salı

DÖRT KIRMIZI MEYVELİ MARMELAT



     MALZEMELER

250 gram kuş üzümü
250 gram yaban mersini
250 gram çilek
250 gram ahududu
1 limon

     HAZIRLANIŞI

1. Kuş üzümlerini sıcak suyla yıkayın, süzün. Yaban mersinine ekleyip birlikte ezin. Şekeri ilave edip karıştırın. 2 saat üstü kapalı bekletin.
2. Sonra bir tencereye alın. Çilekleri doğrayıp tencereye ekleyin..
3. Ahududuları bütün ilave edin.Ocağa alıp kaynatın. 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
4. Soğuduktan sonra yayvan bir kaba alıp güneşlendirin.
5. Kaynar suyla çalkalanmış kavanozlara doldurun.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder