11 Eylül 2019 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI İÇİ




     MALZEMELER (kavrulmuş iç harç)

2 su bardağı dolmalık pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
3 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane, pul biber, karabiber, yeni bahar,
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)

     YAPILIŞI

1. Kuru soğanları incecik doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyup soğanlarla dolmalık fıstıkları kavurun.
2. Pirinçleri bol su ile yıkayıp tavaya ilave edip domates salçasını ekleyip iyice kavurun.
3. 1/2 su bardağı sıcak su ve koyacaksanız kuş üzümünü ilave ederek pirinçler suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin.
4. Suyunu çektikten sonra baharatları ve maydanozu koyup altını kapatın.

     MALZEMELER ( çiğ harç)

2 Su bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan rendelenmiş
1 su bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı nane, kırmızı biber
3 diş sarımsak rendelenmiş
1/2 limon suyu
1/2 demet maydanoz

     YAPILIŞI

1. Pirinci güzelce yıkayın.
2. Bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırın.


     AFİYET OLSUNNN....
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder