11 Eylül 2019 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİ



     MALZEMELER

2,5 kg.şeftali (ayıklandıktan sonra 2 kg. yakın şeftali kalacak)
1.5 kg toz şeker
1 limonun suyu

     YAPILIŞI

1. Geniş ve derin bir tencereye yıkanmış, kabukları soyulmuş elma gibi doğranmış şeftalileri koyup şekeri ilave edin.
2. Suyunu bırakması için bir gece  veya 4-5 saat önceden bekletin.
3. Tencereyi ocağa alıp çubuk tarçını içine atın.
4. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte pişirin.
5. Şeftalileri ara ara zedelemeden karıştırın. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Saydam bir renk alınca limon suyunu ilave edin.3-4 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
6. Soğuduktan sonra kıvamına göre bir gün güneşte bekletin.


     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder