Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
12 Eylül 2019 Perşembe
KARA ÜZÜM PELTESİ (paluze)
MALZEMELER
1 kg kara üzüm (taneleri saplarından ayrılmış)
3-4 kaşık buğday ya da mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
su
YAPILIŞI
1. Üzümleri iyice yıkayıp temizleyin.
2. Tencereye koyup, üzerini iki üç parmak geçecek kadar su ilave edin.
3. Ocağa alıp 5 dakika orta ateşte kaynatın.
4. Kaynayan üzümleri kevgirden süzün. Süzülen suyu tekrar tencereye alın ve ılınmasını bekleyin. (üzümler bir daha kullanılmayacak)
5. Bir kabın içinde un, nişasta ve şekeri karıştırın.
6. Ilıyan üzüm suyunun içine bu malzemeleri dökün ve karıştırın.
7. Önce harlı sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
8. Kaselere koyup, buzdolabında soğutun.
Vanilyalı veya sakızlı dondurmayla servis yapabilirsiniz. Ramazan ayı için serinletici ve hafif bir tatlı.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder