12 Eylül 2019 Perşembe

PASTANE POĞAÇASI (Masmavi3mutfak'tan)



     MALZEMELER

2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
250 gr. tereyağ (oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı (250ml.) ılık su
2 çorba kaşığı yoğurt
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
5 su bardağı un
İçi için: 300 gr. beyaz peynir ve maydanoz

     HAZIRLANIŞI

1. 1 su bardağı suyu derin bir kaseye koyun. Şeker, tuz, yoğurt ve mayayı da ilave edin.
2. Bütün malzemeleri pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.
3. Unu bir miktarını ayırarak kaseye koyun. Yumuşamış olan tereyağını da ilave edip hamuru toplayın. Daha sonra kalan unu da ekleyip iyice yoğurun.
4. Tezgahınıza çok az bir un serip toplanmış hamuru tezgahta da bir iki dakika yoğurun. Ağzını kapatarak 45 dakika mayalanmaya bırakın.
5. Süre sonunda hamurdan parçalar kopararak yuvarlayın.Yaklaşık 23 tane beze olacaktır.
6. Bezeleri tezgahta elinizle kenarlarını çok bastırmadan ortasını açıp iç harcı koyup kapatın.
7. Tepsiye bütün poğaçaları dizip yumurta sarısına biraz süt ekleyerek poğaçalara  sürün . Yarım saat tepsi mayası için bekletin.
8. Önceden ısıtılmış alt st fırında 210 derecede 25-30 dakika pişirin.

     AFİYETT OLSUNNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder