12 Eylül 2019 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI



     MALZEMELER

250 gr. pirinç
250 gr. zeytinyağ
750 gr. ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı (250ml.) kaynar su
İnce kıyılmış dereotu, nane, maydanoz.

     HAZIRLANIŞI

1. Pirinci 1 saat önce ılık tuzlu suda ıslatın. 4-5 defa suyunu değiştirerek yıkayıp süzün.
2. Zeytin yağını genişçe bir tencereye koyup kızdırın. Fıstıkları ekleyip hafif sararıncaya kadar 30 saniye karıştırıp soğanları ilave edin.
3. Ağır ateşte soğanları yakmadan karıştırarak soğanlar sarı renk alıncaya kadar kavurun.
4. Pirinci ilave ederek 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Tuz, şeker,yenibahar ve kuş üzümünü ilave edip karıştırın.
5. Kaynar suyu koyup bir taşım hızlı ateşte kaynatıp altını kısın. Ağır ateşte 15 dakika pişirin.
6. Sonra iç harcı geniş bir tepsiye boşaltıp yeşillikleri ekleyip karıştırın.
7. Daha önceden dolmalık için hazırlanmış enginarları doldurup derin bir tencereye dizin. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip pişirin.

     AFİYETT OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder