23 Ekim 2019 Çarşamba

DEREOTLU MAYDANOZLU POĞAÇA



     MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
2 yumurta (1 sarı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu, aldığı kadar un
Peynir, dereotu, maydanoz

     HAZIRLANIŞI

1. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tereyağı yoğurma kabına alıp karıştırın.
2. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
4. Maydanoz ve dereotuna da ilave edip hamura yedirin.
5. Peyniri isterseniz hamura ilave edin, isterseniz küçük bezeler koparıp arasına koyup tepsiye dizin.
6.  Yumurta sarısı sürüp poğaçaların üzerini çatalla çizin.
7. 180 derece fırında pişirin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder