23 Ekim 2019 Çarşamba

KAVRULMUŞ CEVİZLİ KURABİYE (Paris Güzeli)



     MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
125 gr. tereyağ
3/4 su bardağı şeker (200 ml.lik )
1/2 su bardağı yoğurt
1 iri yumurta
3,5 su bardağı+ 1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Pudra şekeri üzeri için

     HAZIRLANIŞI

1. Ceviz içlerini yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine koyup 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırında yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar kavurun.
2. Tereyağını eritip soğutun.
3. Sırayla toz şeker, yoğurt ve yumurtayı ilave ederek homojen kıvama gelinceye kadar çırpın.
4. Unun 3,5 su bardağını, karbonat, tarçın ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ilave edip dışardan içeri doğru yoğurun.
4. Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur olacak. Gerekli görürseniz 1 kaşık unu da ilave edin.
5. Ceviz içlerini havanda ezerek karışıma ilave edin. Hamura eşit oranda dağılana kadar yoğurun.
6. Fırın kağıdı serimiş tepsiye ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yaparak dizin.
7. 5 dakika önceden 175 derece ısıya ayarlanmış fırında üzerleri kızarana kadar 20 dakika pişirin.
8. Sıcakken pudra şekeri dökün.

     AFİYET OLSUNNN... (tarif müjganyurtseven'den teşekürler)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder