Görüntüsü Çiğ börek gibi. Çiğ Börek hamuru sadece su, un ve tuzla yapılırken Trakyalıların yaptığı bu börek süt, yoğurt ve yumurtayla yapılıyor. Puf puf çookkk lezzetli bir tarif.
MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
İç malzemesi: 250 gr. kıyma, 5-6 dal maydanoz, karabiber, peynirli harçta kullanabilirsiniz
HAZIRLANIŞI
1. Un hariç bütün malzemeler bir kapta karıştırılır.
2. Unu yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur olacak.
3. Yoğrulmuş hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp bezeler yapın.
4. Bol un ile bezeleri açın. İç malzemeyi yarısına koyup diğer yarısını üstüne kapatarak kenarlarını bir ruletle kesin.
5. Bütün bezeler aynı şekilde yapılır ve bol yağda kızartılır. Toplam 12 beze oluyor.
AFİYET OLSUNNN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder