MALZEMELER
1,5 su bardağı (250 ml.lik) ılık su
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 yaş maya (veya 1 paket kuru maya)
3,5 su bardağı un (520 gr)
Ara Katları için: 150 gr. tereyağ, 1/2 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
1. Derin bir hamur kabına un hariç bütün malzemeleri koyun. Maya eriyinceye kadar karıştırın.
2. En son unu eleyerek yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
3. Mayası gelmiş hamurdan 3 eşit beze alın çok az yağa bulayarak 10 dakika tabakta bekletin.
4. Bekleyen bezeleri elinizle açarak tereyağ sürüp katlayın. İkinci bezeyi de tereyağ sürüp açın birinci bezeyi içine koyup katlayın. Üçüncü bezeyi de açın tereyağ sürüp ortasına en son katlanmış bezeyi koyup katlayın.
5.Toplamda 3 beze iç içe olacak.
6. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra elinizle tepsiye yayın.
7. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayar 200 derecede 40-45 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder