22 Ekim 2019 Salı

SANDVİÇ EKMEĞİ



     MALZEMELER

2 yumurta akı (sarıları üzerine)
1/2 su bardağı (250 ml lik ) sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
5 su bardağı un
Susam

     HAZIRLANIŞI

1. Küçük bir tencereye süt, krema ve sıvı yağı koyup ocakta ılıtın. Kesinlikle kaynamayacak.
2. Daha sonra yoğurma kabına ılıyan karışımı döküp üzerine şeker,yumurta akı, tuz ve mayayı ekleyip maya eriyinceye kadar çırpıcıyla karıştırın.
3. 5 su bardağı unu ekleyip önce bir spatulayla daha sonra elinizle yoğurup mayalanmaya bırakın.Orta yumuşaklıkta elastiki bir hamur olacak.
4. Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra tezgahınıza alıp bezelere ayırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 25 dakika tepsi mayası için bekletin.
5. Süre sonunda bezelerin üzerine yumurta sarısının içine çok az krema ekleyip  sürün susam serpin.
6. Önceden ısıtılmış 210 derece alt üst ayar fırında 30-35 dakika pişirin.


     AFİYET OLSUNNN....

TARİF İÇİN MASMAVİ3 MUTFAKTAYA TEŞEKÜR EDERİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder