Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
22 Kasım 2019 Cuma
KARNABAHAR BÖREĞİ
MALZEMELER
1 su bardağı karnabahar ( robottan çekilmiş veya rendelenmiş )
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
1 yumurta
1/2 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1,5 çay bardağı istediğiniz un (karabuğday unu, mısır unu, nohut unu,siyez unu veya beyaz un)
HAZIRLANIŞI
1. Karnabahar, biber salçası, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyunu, tuz karabiber ve kırmızı biberle birlikte bir kapta elinizle fazla sıkmadan karıştıralım. Bu işlem karnabaharların kokusunu gideriyor.
2. Diğer taraftan başka bir kapta yumurta, yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı karbonat, karbonatın üstüne limon sıkarak ve en son unu da ekleyip karıştıralım.
3. Bu iki karışımı birleştirip tavayı az yağlayarak tavaya dökelim. Elimizi ıslatarak üzerini düzeltin.
4. Hafif orta ateşte önce altını kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sonra çevirip diğer tarafını pişirip ocaktan alın.
AFİYETTT OLSUNNN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder