7 Kasım 2019 Perşembe

YEŞİL FASULYE DİBLESİ


  Sebzesi bol irinci az yemeye dible denir. Hem sağlıklı hem de çok doyurucu. Yazın soğuk soğuk, kışın sıcak yenebilir. Sebze yemeyen çocuklarında yemesi için güzel bir yemek. Bol sarımsaklı veya sade yoğurtla nefis oluyor.

     MALZEMELER

2 adet kuru soğan (mor soğan da olabilir)
1/2  kilo yeşil fasulye
3 domates ( ya da 2 kaşık kuru domates)
1 büyük çay bardağı pirinç
Zeytinyağ

     HAZIRLANIŞI

1. Soğanları küp küp doğrayın
2. Fasulyeleri küçük küçük doğrayın
3. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
4. Tencereye pirinç hariç bütün malzemeleri koyun. Hiç su ilave etmeden kısık ateşte 15-20 dakika ağır ağır pişirin.
5. Pişen sebzelerin ortasını açıp 1 çay bardağı yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinçlerin üzerini sebzelerle örtüp kapağı kapatın.
6. Sebzelerin saldığı suyun ne kadar olduğunu kontrol ederek az miktar su ekleyebilirsiniz. Çok salmışsa su eklemeyin. Kuru domatesle yaptıysanız mutlaka az su koyun.
7. Hiç karıştırmadan demlendirerek pişirin. Pirinçler uzayınca ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder