MALZEMELER
Yağlı kısım için: 600 gr tereyağ , 100 gr pudra şekeri
Sütlü kısım: 400 gr süt, 200 gr toz şeker, 50 gr nişasta, 2 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
1. Tereyağını bir kaba alın pudra şekerini ilave ederek 3 dakika devamlı çırparak köpürtün.
2. Küçük bir kasede yumurta sarısını ve nişastayı koyun. Sütün 1/4 ünü ilave ederek karıştırın.
3. Kalan sütü kaynatın. Nişastalı sütü içerisine karıştırarak ekleyin. Devamlı karıştırarak orta ateşte kaynatarak 1 dk. pişirin. Ateşten alıp soğutun.
6. Son olarak yağlı karışıma ilave edip mikserle iyice çırpın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder