21 Şubat 2021 Pazar

ALMAN KREMASI (Necip usta)

 



         MALZEMELER

Yağlı kısım için: 600 gr tereyağ , 100 gr pudra şekeri 

Sütlü kısım: 400 gr süt, 200 gr toz şeker, 50 gr nişasta, 2 yumurta sarısı


     HAZIRLANIŞI

1. Tereyağını bir kaba alın pudra şekerini ilave ederek 3 dakika devamlı çırparak köpürtün.

2. Küçük bir kasede yumurta sarısını ve nişastayı koyun. Sütün 1/4 ünü ilave ederek karıştırın.

3. Kalan sütü kaynatın. Nişastalı sütü içerisine karıştırarak ekleyin. Devamlı karıştırarak orta ateşte kaynatarak 1 dk. pişirin. Ateşten alıp soğutun.

6. Son olarak yağlı karışıma ilave edip mikserle iyice çırpın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder