Bu sosu soğukta serin bir yerde bir günden bir haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. İstenildiğinde benmari usulü ısıtıp servis edin. Servis ederken az miktar çiğ tereyağ ekleyip karıştırırsanız daha güzel olur. Meyvelerle veya pişmiş meyve tatlıları ile servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
250 gr şeker
250 gr kuvertur çikolata
250 gr su
HAZIRLANIŞI
1. Su ile şekeri bir tencereye koyup kaynatın.
2. Çikolatayı ilave edip karıştırarak eritin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
3. Hemen kullanacaksanız benmari usulü muhafaza edin.
ÇİKOLATA SOS 2 (Necip usta)
MALZEMELER
500 gr süt
160 gr çikolata
80 gr şeker
20 gr nişasta
HAZIRLANIŞI
1. Sütün dörtte biri ile nişastayı küçük bir kasede ezin.
2. Kalan sütü şekerle kaynatın.
3. İçine ezilmiş nişastayı koyun ve çikolatayı ekleyin.
4. Bir taşım kaynatıp benmari usılü bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder