19 Şubat 2021 Cuma

ÇİKOLATA SOS (Necip usta)


 

          Bu sosu soğukta serin bir yerde bir günden bir haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. İstenildiğinde benmari usulü ısıtıp servis edin. Servis ederken az miktar çiğ tereyağ ekleyip karıştırırsanız daha güzel olur. Meyvelerle veya pişmiş meyve tatlıları ile servis edebilirsiniz.

     MALZEMELER

250 gr şeker

250 gr kuvertur çikolata

250 gr su

     HAZIRLANIŞI

1. Su ile şekeri bir tencereye koyup kaynatın.

2. Çikolatayı ilave edip karıştırarak eritin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

3. Hemen kullanacaksanız benmari usulü  muhafaza edin.


 ÇİKOLATA SOS 2 (Necip usta)

      MALZEMELER

500 gr süt

160 gr çikolata

80 gr şeker

20 gr nişasta

     HAZIRLANIŞI

1. Sütün dörtte biri ile nişastayı küçük bir kasede ezin.

2. Kalan sütü şekerle kaynatın.

3. İçine ezilmiş nişastayı koyun ve  çikolatayı ekleyin.

4. Bir taşım kaynatıp benmari usılü bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder