Bu kremayı 3-4 gün buzdolabında bekletebilirsiniz. Kullanmadan önce lezzetlendirmek için kremanın beşte biri kadar krema veya tereyağ ekleyebilirsiniz.
Bu kremaya piştikten sonra 50 gr toz badem eklerseniz KREM FRANSİPAN olur.
MALZEMELER
1 kg süt (yarım ölçü 500 gr )
125 gr un (62 gr )
200 gr toz şeker (100 gr)
6 adet yumurta (3 adet)
az vanilya
HAZIRLANIŞI
1. Küçük bir tencereye un, toz şeker, yumurta ve vanilyayı koyun. Üzerine sütten yarımsu bardağı kadar ilave edip 1 dakika çırpın.
2. Kalan sütü kaynatıp karışıma devamlı karıştırarak ilave edin. Ağır ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın. Ara ara karıştırarak soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder