21 Şubat 2021 Pazar

KREM PATİSERİ 2 (Necip usta)

 


   Bu kremayı 3-4 gün buzdolabında bekletebilirsiniz. Kullanmadan önce lezzetlendirmek için kremanın beşte biri kadar krema veya tereyağ ekleyebilirsiniz.

   Bu kremaya piştikten sonra 50 gr toz badem eklerseniz KREM FRANSİPAN olur.

     MALZEMELER

1 kg süt   (yarım ölçü 500 gr )

125 gr un (62 gr )

200 gr toz şeker  (100 gr)

6 adet yumurta (3 adet)

az vanilya

     HAZIRLANIŞI

1. Küçük bir tencereye un, toz şeker, yumurta ve vanilyayı koyun. Üzerine sütten yarımsu bardağı kadar ilave edip 1 dakika çırpın.

2. Kalan sütü kaynatıp karışıma devamlı karıştırarak ilave edin. Ağır ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın. Ara ara karıştırarak soğutun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder