28 Mart 2021 Pazar

AY ÇÖREĞİ

 


          MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)

75 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ

5 çorba kaşığı pudra şekeri

1 silme tatlı kaşığı mahlep

1 paket instant maya (10 gr)

4 su bardağı un (azar azar eklenecek, hamur yumuşak olacak)

İç Dolgu Harcı: 3 kalın dilim kakaolu kek, 2 çorba kaşığı kakao, 2 Turk kahvesi fincanı süt, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 3 çorba kaşığı kuru üzüm, 1,5 çay bardağı iri ceviz veya fındık, 1 tatlı kaşığı tarçın, çeyrek çay kaşığı yenibahar

     HAZIRLANIŞI

1. Yoğurma kabına ılık süt şeker ve mayayı koyup mayayı eritin.

2.  Diğer hamur malzemelerini de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin ve hamuru 30 dakika dinlendirin.

3. İç dolgu malzemesini keki ufalayarak bütün malzemelerle karıştın.

4. Hamurdan yumurtadan az küçük parçalar koparıp çay tabağından biraz büyük yuvarlak açın.

5. Ortasına enlemesine bolca iç harçtan koyup iki kenarı ortadan kapatın ve iki ucu ince olacak şekilde rulo yapın.Ay şekli verin.

6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

7. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı pekmez ekeyerek ay çöreklerinin üzerine sürün. Üzerlerine çatatlla çizik atın. Fındık serpin.

8. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

     AFİYET OLSUNNN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder