15 Mayıs 2021 Cumartesi

ANNEMIN KARBONATLI ÇÖREĞİ (cevizli)


 

     MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt (veya süt ) 

1 su bardağı sıvı yağ ( veya yarı yarıya tereyağ ile karıştır)

1 su bardağı su

1 paket karbonat (1 tatlı kaşığı kadar)

1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz

Üzeri için 1 yumurta sarısı

1 tutam tuz

Alabildiği kadar un. Poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olacak.

     HAZIRLANIŞI

1. Ceviz hariç bütün malzemeler derin bir kapta yoğurulur.

2. En son ceviz eklenip hamura yedirilir.

3. Tezgah üzerinde hamur elle yuvarlak tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsi yağlanır hamur yerleştirilir. Elinizle tepside bastırılıp tepsiye göre açın.

4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin.

5. 175 derecede  ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

    AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder