7 Mart 2021 Pazar

DÜRİN'İN KEKİ

 


     MALZEMELER

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Keki kakaolu yapmak isterseniz sıvı yağ 2 çay bardağı koyun.

     HAZIRLANIŞI

1. Karıştırma kabına 3 yumurtayı kırıp bir fiske tuzla iyice çırpın.

2. Şekeri ekleyip beyaz köpük gibi olana  kadar çırpın.

3. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip karıştırın.

4. En son un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edin. Bu aşamada mikserle çok çırpmayın.

5. 170 derece fırını 10 dakika önceden ısıtın.Kek kalıbını yağlayıp unlayın, fazlasını çırpın veya yağlı kağıtla kalıbı kaplayın. 

6. Hamuru döküp fırına verin ilk 35 dakika fırını hiç açmayın. sonra kürdan testi yapın. Pişince fırından çıkarın. Hafif ılıyınca telin üzerine çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder