MALZEMELER
125 gr olgunlaşmış muz
125 gr toz şeker
1 büyük yumurta
125 gr un
70 gr eritilmiş tereyağ
5 gr kabartma tozu
20 gr badem file (arzuya göre)
15 cm lik 2 tane kek kalıbı
HAZIRLANIŞI
1. Karıştırma kalıbında muzu iyice ezin. Şeker ve yumurtayı ilave edip iyice çırpın köpürene kadar.
2. Unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar yumurtalı karışıma ekleyin.
3. En son eritilmiş tereyağ ekleyip karıştırın.
4. Karışımı önceden yağlanmış unlanmış kek kalıplarına paylaştırın. Arzu ederseniz üzerine file badem koyun.
5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin.
6. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ızgara telin üstüne alın.
7. 2 kekin arasına çırpılmış krema veya pastacı kreması sürebilirsiniz. Aynı gün tüketmezseniz buzdolabına kaldırın.
AFİYET OLSUNNN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder