15 Mart 2021 Pazartesi

SUPANGLE

 


     MALZEMELER
6 su bardağı süt ( 3 su bardağı )
1 çorba kaşığı tepeleme un (25 gr) (12,5 gr)
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta (25 gr) (12,5 gr)
2 çorba kaşığı tepeleme kakao (50 gr) (25 gr)
1 yumurta sarısı ( yarım yumurta sarısı)
1 su bardağı şeker (220 gr) (110 gr)
1 paket vanilya
100 gr bitter çikolata (50 gr)

     HAZIRLANIŞI
1. Bütün malzemeleri bir tencereye koyup iyice karıştırın.
2. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra sonra ocaktan alın.
3. Tatlı ocaktan aldıktan sonra oldukça akışkan olacak. Bekledikçe kremsi bir kıvamda olacak.
4. Sıcakken kuplara veya kaselere paylaştırın. Üzerleri kabuk tutmaması için süzgeçle pudra şekeri serpin. soğumaya bırakın.
5. Arzu ederseniz kupları doldurmadan evde kalmış kek, bisküvi koyup sonra kupları doldurabilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder