11 Mart 2021 Perşembe

ZENCEFİLLİ FİT KURABİYE

 


     MALZEMELER

1 yumurta

1/2 çay bardağı(aida ç.b) erimiş sade yağ veya tereyağ veya hindistan cevizi yağı

1 çay bardağı dut kurusu şekeri veya esmer şeker

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 çorba kaşığı zencefil

1 çorba kaşığı tarçın

2,5 çay bardağı kavlıca unu (veya siyez v.b)

     HAZIRLANIŞI

1. Yoğurma kabının içine yumurtayı kırıp çatalla hafifçe çırpın.

2. İçine yağı ve şekeri ekleyip karıştırın.

3. Ardından baharatları ve unu ilave edip yoğurun. 

4. Hamurun üstünü bir bez ile sarın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

5. Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla bisküvi inceliğinde açıp şekil verin.

6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürekli kontrol edin ince olduğu için yanabilir.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder