Bu hamuru tuzlu içi peynirli harçla da yapabilirsiniz. Bütün açıp üçgen parçalara kesip peynirli harç koyup rulo yapabilirsiniz. Veya hiç iç harcı koymadan sade pişirebilirsiniz.
MALZEMELER
250 gr eritilmiş tereyağ
250 gr yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemesi: 4 büyük elma, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
1. Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
2. Unu yavaş yavaş ekleyin. Kabartma tozunu katıp yumuşak bir hamur elde edin. İç harcı hazırlarken buzdolabında biraz dinlendirin.
3. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavada elma ve şekerle pişirin. İndirmeye yakın tarçını ilave edip 1 dakika daha pişirip ocaktan alın.
4. Hamuru buzdolabından çıkarın. İster poğaça gibi yapıp içine harç koyup kapatın, isterseniz bütün açıp üçgen üçgen kesip harç koyup rulo gibi sarın.
5. 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembe oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekerine bulayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder